Ako ne želite da Vam dete ima hiperaktivnost, nizak nivo samopoštovanja…

ANIMATOR-ZA-DECU

U prve tri godine života težina moždane mase uveća se tri puta, tako da PREMALO stimulacije mozga ili PREVIŠE NEPRILAGOĐENIH stimulacija može dovesti do različitih poremećaja na nivou ponašanja i komunikacije deteta. Upravo ovakav poremećaj u kasnijem uzrastu (kada dete krene u školu) prerasta u HIPERAKTIVNOST, ANKSIOZNOST, NIZAK NIVO SAMOPOŠTOVANJA, RASTROJENOST… Sve to će se odraziti na uspeh u školi a i na socijalni život deteta.
NEPRILAGOĐENE STIMULACIJE MOZGA su virtualne igre na kompjuteru, mobilnom telefonu…Znamo da je nemoguće potpuno zabraniti ovakav vid zabavljanja u eri visoke tehnologije u kojoj živimo, ali ih treba ograničiti i biti dosledan u tome za dobrobit samog deteta. Za dete od 6. godina preporučuje se oko pola sata dnevno, za mladje, recimo od 4. godine 20 minuta. Ako primetite da vas dete ne gleda u oči dok mu se obraćate to je znak za gubitak pažnje i alarm za vas. Reagujte brzo.
KVALITETNA STIMULACIJA MOZGA je igra deteta sa nekim ili kada se dete samo igra uz određenu igračku koja ga stimuliše. Postoje različiti načini za igru u kojima sva deca uživaju – aktivni, tihi, kreativni. Kroz igru deca takođe uče najvažnije zadatke – kako da se igraju sa drugom decom, kako da se ponašaju prema odraslima, kako da nauče o sebi/upoznaju sebe.
Roditelji, nemojte se igrati sa decom samo zbog griže savesti, jer malo vremena provodite sa njima, igranje sa detetom se računa u igranje samo ako se oboje iskreno zabavljate.
SVE U SVEMU, IGRAJTE SE SVI, JER IGRA RAĐA SMEH A SMEH JE ZDRAVLJE! 🙂

Kontaktirajte nas u vezi animacije dece